Etapp 14 28/6

Eftersom dagens etapp inte var så lång sov vi till 7:30. När vi tittade ut var det uppehållsväder men mulet (inte jämn-mulet). Åkte och köpte frukost (fanns inte på hotellet) och tog morgonkaffet.

Körde söderut på väg 101 till ett ställe som heter Bandon. Där fanns en scenic route, som vi åkte ett stycke på. Yoghurt, müsli, mackor och juice funkar bra som frukost när man är på resande fot. Åkte vidare och tittade på den vackra utsikten. Vädret var skapligt med lite små luckor i molntäcket.

Bakluckefrukost i Bandon.

Lite vyer från Bandon.

 

Hade vädret varit klart och utan dimma hade resan tagit otroligt mycket längre tid, eftersom det finns så många vackra ställen att titta på längs kusten. Amerikanarna är bra på att anlägga utsiktsplatser utmed vägarna. Passerade ett berg som heter Humbug Mountain, det skulle vara 1756 fot högt (526 m) men det kunde vara båg eftersom dimman dolde toppen.

Humbug Mountain i dimma.

 

Vi stannade och fikade vid Gold Beach. Det låg ett fartyg som någon hade glömt att ösa ur vattnet.

Fikade i Gold Beach, inte Murmansk.

 

Några stopp längs vägen.

 

Stannade till i Brookings och köpte lite Converse för ovanlighetens skull. Stannade sedan strax innan gränsen till Kalifornien och åt den medhavda lunchen. Sedan var det inte långt kvar till Crescent City, där vi skulle bo. Var där lagom till 15-tiden då man får checka in.

Kånkade upp väskorna till andra våningen och ställde in dem på rummet. For sedan iväg för att titta på de resliga träden i den närliggande redwood-skogen. Magnifika bjässar. Växtligheten är minst sagt ymnig.


Så här liten var Anita innan kvällens middag.

 

Mossan växer vilt.

 

Åkte sedan tillbaka till Crescent City och körde ut till Battery Point, där det finns en fyr. Strosade runt lite och gick ut på den km-långa vågbrytaren.

Anita vid batteripunkten.

 

Utsikt från fyren.

 

Vädret kunde skifta mycket på en kort stund.

 

Vi började bli lite hungriga efter den långa promenaden på vågbrytaren. Letade upp en restaurang, med namnet Northwoods Restaurant, som enligt infödingarna hade bra fiskrätter. Det blev salladsbuffé plus en räk-cocktail till förrätt. Anita valde en parmesanpanerad snapper med vitlökspasta, och jag tyckte grillad spear-fish med melonsalsa och vitlökspasta lät spännande. Båda rätterna var mycket goda. Kunde sedan inte motstå att dela på en Key Lime Pie som dessert.

For sedan till Starbucks och drack kaffe. Det var mycket struligt och omständigt innan vi fick vårt kaffe. Började prata med ett par där, som berättade att det här Starbucks-fiket låg i en "twilight zone". Här stannar tiden fullständigt och att personalen arbetar som i slow motion, alltså en motsvarighet till apoteket i Tannefors. Satt och språkade med dem en lång stund.

Kommentarer
Postat av: Lejsa

Åh, trots att jag inte åt frukost för så länge sen så blir jag väldigt sugen på en Key Lime Pie...kanske får bli något att baka sedan när ni är tillbaka?!



Nu är vi i Skåne och har dagen ledig innan jobbet drar igång imorgon. Vädret är strålande så det börjar kännas som sommar till slut!

2011-06-29 @ 12:23:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0